OBAVJEŠTENJE

Crnogorski ljekari iz sredstava Ljekarske komore Crne Gore uplatili su 20.0000,00ÔéČ Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.

U nama bliskoj zemlji Republici Italiji 9% zara┼żenih ─Źine zdravstveni radnici. Iz tog razloga molimo sve gra─Ĺane na┼íe zemlje da nam pomognu u ovoj neravnopravnoj borbi koja ─çe trajati dugo. U toj borbi pobijedi─çemo isklju─Źivo i samo ako svi budemo heroji, svaki pojedinac, cijela nacija.

Zato, da bi bio istinski heroj sasvim je dovoljno da bude┼í odgovoran, da vodi┼í ra─Źuna o drugima i da bude┼í uporan u tome.

ÔÇťSamoÔÇŁ to generacije ─çe ti pamtiti.

Budi hrabar! Budi uporan! Budi heroj!

OBAVJEŠTENJE

Na zahtjev predsjednika Ljekarske komore Crne Gore, predsjednik Skup┼ítine Komore sazvao je elektronsku sjednicu Skup┼ítine Komore na kojoj su delegati glasali za Odluku da se svi ─Źlanovi Komore oslobode obaveze pla─çanja ─Źlanarine Ljekarskoj komori Crne Gore narednih ┼íest mjeseci.

LJEKARSKA KOMORA CRNE GORE DAJE NA JAVNU RASPRAVU

Nacrt Pravilnika o organizaciji, postupku i na─Źinu rada Suda Ljekarske komore Crne Gore i upu─çuje

JAVNI POZIV

da se zainteresovani uklju─Źe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Pravilnika o organizaciji, postupku i na─Źinu rada Suda Ljekarske komore Crne Gore.

Javna rasprava traje od 27. decembra 2019. godine do 01. februara 2020. godine objavljivanjem javnog poziva na internet stranici Ljekarske komore Crne Gore.

Primjedbe, prijedloge i sugestije na Nacrt ovog Pravilnika mogu se dostaviti u pisanoj formi na adresu Komore: ul. Dragana Radulovi─ça 17A ili na mail adresu info@ljekarskakomora.me

Molimo da primjedbe, prijedloge i sugestije dostavljate na prilo┼żenom obrascu.

Nacrt Pravilnika o organizaciji, postupku i na─Źinu rada Suda Ljekarske komore Crne Gore mo┼żete preuzeti ovdje
Obrazac za primjedbe, prijedloge i sugestije mo┼żete preuzeti ovdje

OBAVJEŠTENJE

Izvr┼íni odbor Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici odr┼żanoj dana 26. decembra 2019. godine, nakon sprovedene javne rasprave, utvrdio je Prijedlog Pravilnika o izboru u organe Ljekarske komore Crne Gore, broj: 707/2-1 od 26.12.2019. godine

Na osnovu ─Źlana 7 Uputstva o na─Źinu i postupku javne rasprave i dono┼íenje akata Ljekarske komore Crne Gore, a prije razmatranja i dono┼íenja Pravilnika o izboru u organe Ljekarske komore Crne Gore na sjednici Skup┼ítine Komore, ─Źlanovi Skup┼ítine mogu predlo┼żiti izmjene ili dopune ovog akta.

Molimo da eventualne prijedloge ili sugestije dostavljate na propisanom obrascu.

ÔÇó Izvje┼ítaj Komisije formirane Odlukom Izvr┼ínog odbora o odr┼żanoj javnoj raspravi mo┼żete pogledati ovdje
ÔÇó Odluka Izvr┼ínog odbora o Prijedlogu Pravilnika o izboru u organe Komore Crne Gore mo┼żete pogledati ovdje
ÔÇó Prijedlog Pravilnika o izboru u organe Ljekarske komore Crne Gore mo┼żete pogledati ovdje
ÔÇó Obrazac za prijedloge i sugestije mo┼żete preuzeti ovdje

OBAVJEŠTENJE

Izvr┼íni odbor Ljekarske komore Crne Gore, na sjednici odr┼żanoj dana 11. novembra 2019. godine, donio je Pravilnik o dodjeli zvanja po─Źasnog ─Źlana Ljekarske komore Crne Gore, broj: 619/2-1 od 11.11.2019. godine

Pravilnik o dodjeli zvanja po─Źasnog ─Źlana Ljekarske komore Crne Gore mo┼żete pogledati ovdje

OBAVJEŠTENJE

Obavje┼ítavamo ─Źlanove Ljekarske komore Crne Gore da je Ambasada Velike Britanije u Podgorici ponudila mogu─çnost edukacije za crnogorske ljekare. Krajnji rok za prijavu je 05.11.2019. godine.
Predsjedniku Skupštine Komore dr Nebojši Sekuliću obratila se ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori ms. Alison Kemp.

Detalje i na─Źin prijavljivanja mo┼żete na─çi na facebook stranici British Embassy PodgoricaÔÇÖs ili putem web stranice: chevning.org

Objavljen Izvje┼ítaj o reviziji Zavr┼ínog ra─Źuna Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu

Podgorica, 15. oktobar 2019. godine ÔÇô Dr┼żavna revizorska institucija je izvr┼íila finansijsku reviziju i reviziju pravilnosti Godi┼ínjeg finansijskog izvje┼ítaja Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu.

Nakon sprovedenih radnji dr┼żavnih revizora, ocjene da su, pribavljeni revizorski dokazi dovoljni i preliminarnog izvje┼ítaja, na koji Ljekarska komora Crne Gore nije imala primjedbi, nadle┼żni Kolegijum u sastavu Radule ┼Żuri─ç, ─Źlan Senata DRI i rukovodilac Kolegijuma i Nikola Kova─Źevi─ç, ─Źlan Senata i ─Źlan Kolegijuma izra┼żava pozitivno mi┼íljenje na finansijsku reviziju Godi┼ínjeg finansijskog izvje┼ítaja Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu i pozitivno mi┼íljenje na uskla─Ĺenost poslovanja sa zakonima i drugim relevantnim propisima.

Finansijskom revizijom Godi┼íneg finansijskog izvje┼ítaja Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu utvr─Ĺeno je da su finansijski izvje┼ítaji Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu u materijalno zna─Źajnim aspektima pripremljeni u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvje┼ítavanja i po svim zna─Źajnim pitanjima ne sadr┼że materijalne gre┼íke.
Revizijom pravilnosti utvr─Ĺeno je da su poslovne aktivnosti, koji se prije svega odnose na dono┼íenja odluka, uskla─Ĺene sa zakonskim, op┼ítim i podzakonskim propisima, koji reguli┼íu dono┼íenje pravnih akata i javnu potro┼ínju.

Kona─Źan Izvje┼ítaj o reviziji Zavr┼ínog ra─Źuna Ljekarske komore Crne Gore za 2018. godinu je objavljen na zvani─Źnoj internet stranici Dr┼żavne revizorske institucije Crne Gore. Mo┼żete ga pogledati ovdje:

Govor Predsjednika LJKCG, dr Aleksandra Mugoše, na sastanku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u Skupštini Crne Gore.

Dobar dan svima,

Sam povod dana┼ínjeg okupljanja, a naziv je ÔÇ×Polo┼żaj i socioekonomski status ljekaraÔÇť sugeri┼íe da ljekari predstavljaju posebnu socijalnu kategoriju stanovni┼ítva o ─Źijem statusu treba diskutovati zbog njihove ugro┼żenosti, ranjivosti, njihovog nedefinisanog statusa. Po definiciji na identi─Źan na─Źin diskutuje se o socioekonomskom statusu ostalih ranjivih dru┼ítvenih kategorija- studenata, penzionera, lica sa invaliditetom, ┼żena, majki, trudnica i drugih. Na┼żalost, pogodili ste povod i naziv ovog skupa. Medjutim, zna─Źajnije od pogo─Ĺenog naziva je naravno pitanje kako smo kao dru┼ítvo do┼íli u ovu situaciju. Ja ─çu po─Źeti od va┼íe uloge u kreiranju dru┼ítvenog ambijenta u kome ljekari predstavljaju socijalnu kategoriju , va┼íe uloge kao poslanika crnogorskog Parlamenta...

Op┼íirnije pro─Źitajte ovdje

OBAVJEŠTENJE

Obavje┼ítavaju se organizatori stru─Źnih skupova da je smanjena naknada za kategorizaciju i bodovanje stru─Źnih skupova, shodno Odluci Izvr┼ínog odbora Ljekarske komore Crne Grne, broj 516/2-5 od 01. oktobra 2019. godine

Odluku Izvr┼ínog odbora Ljekarske komore Crne Grne, mo┼żete pogledati ovdje:

PROGRAM 34. GODIŠNJE KONFERENCIJE EFMA MONTENEGRO

Program 34. EFMA konferencije, mo┼żete pogledati ovdje:

O B A V J E Š T E NJ E

Poštovane koleginice i kolege,

Ljekarska komora Crne Gore i ÔÇ×Montenegro AirlinesÔÇť AD sklopili su Ugovor o kupovini avio karata po povla┼í─çenim uslovima prema kojem je cijena povratne avio karte za ─Źlanove Komore, na relaciji Podgorica / Tivat ÔÇô Beograd ÔÇô Podgorica / Tivat - 138,40ÔéČ.

Ugovor mo┼żete pogledati ovdje

PRIJAVA NASILJA NAD DOKTORIMA

Po┼ítovani ─Źlanovi Komore,

Ljekari i drugo medicinsko osoblje brinu o zdravlju stanovnika i nasilno pona┼íanje ne samo da ugro┼żava ljekare, ve─ç i sve gra─Ĺane kojima je potrebna pomo─ç.

Iz toga razloga smatramo da je neophodno da se preduzmu hitne mjere u cilju prevencije i suzbijanja nasilja nad ljekarima i ostalim medicinskim osobljem.

Komora je postavila obrazac za prijavu pretrpljenog nasilni─Źkog pona┼íanja (obrazac se nalazi na stranici "prijava nasilja nad doktorima medicine"), koji ─Źlanovi komore i drugo medicinsko osoblje mogu ispuniti i poslati stru─Źnoj slu┼żbi Komore na e ÔÇô mail adresu: info@ljekarskakomora.me

Nakon dostavljene prijave Komora ─çe u dogovoru sa ┼żrtvom nasilja preduzeti sve neophodne pravne mjere protiv po─Źinioca.

Odlukom da prijavite nasilni doga─Ĺaj poma┼żete Ljekarskoj komori Crne Gore da na osnovu dobijenih statisti─Źkih podataka o u─Źestalosti nasilja nad doktorima u zdravstvenim ustanovama, predla┼że preventivne mjere i insistira na njihovom uvo─Ĺenju.

PRIJAVITE SKUP BLAGOVREMENO!

Organizatori stru─Źnih skupova su du┼żni da podnesu prijavu za bodovanje i kategorizaciju skupa, najmanje 30 (trideset) dana prije odr┼żavanja skupa sa potrebnom dokumentacijom (ozna─Źeno na prijavi).

Prijavu popunite na obrascu koji se nalazi na internet stranici Ljekarske komore Crne Gore ljekarskakomora.me i zajedno sa dokumentacijom uputite na e-mail adresu info@ljekarskakomora.me

OBAVJE┼áTENJA ZA UDRU┼ŻENJA DOKTORA MEDICINE !

Ako Udru┼żenje doktora medicine organizuje stru─Źni sastanak, osloba─Ĺa se naknade za akreditaciju skupa, pod uslovima:

    1. da skup nije sponzorisan;
    2. da nije predvi─Ĺena kotizacija za u─Źe┼í─çe na skupu;
    3. da je udru┼żenje upisano u bazu udru┼żenja doktora medicine Ljekarske komore Crne Gore.
Uz Prijavu stru─Źnog/nau─Źnog skupa, udru┼żenja su du┼żna da dostave i Izjavu, koja se nalazi na internet stranici Komore ( Brzi servisi ÔÇô Obrasci zahtjeva ).